(Paper) ICICI Bank Placement : Aptitude Question Papers (Set -3)

(Paper) ICICI Bank Placement : Aptitude Question Papers (Set -3)

1. If 2x-y=4 then 6x-3y=?

(a) 15
(b) 12
(c) 18
(d) 10

Ans:. (b)

2. If x=y=2z and xyz=256 then what is the value of x?

(a) 12
(b) 8
(c) 16
(d) 6

Ans:. (b)

3. (1/10) 18 - (1/10) 20 = ?

(a) 99/10 20
(b) 99/10
(c) 0.9
(d) none of these

Ans:. (a)

4. Pipe A can fill in 20 minutes and Pipe B in 30 mins and Pipe C can empty the same in 40 mins.If all of them work together, find the time taken to fill the tank

(a) 17 1/7 mins
(b) 20 mins
(c) 8 mins
(d) none of these

Ans:. (a)

5. Thirty men take 20 days to complete a job working 9 hours a day.How many hour a day should 40 men work to complete the job?

(a) 8 hrs
(b) 7 1/2 hrs
(c) 7 hrs
(d) 9 hrs

Ans:. (b)

6. Find the smallest number in a GP whose sum is 38 and product 1728

(a) 12
(b) 20
(c) 8
(d) none of these

Ans:. (c)

7. A boat travels 20 kms upstream in 6 hrs and 18 kms downstream in 4 hrs.Find the speed of the boat in still water and the speed of the water current?

(a) 1/2 kmph
(b) 7/12 kmph
(c) 5 kmph
(d) none of these

Ans:. (b)

8. A goat is tied to one corner of a square plot of side 12m by a rope 7m long.Find the area it can graze?

(a) 38.5 sq.m
(b) 155 sq.m
(c) 144 sq.m
(d) 19.25 sq.m

Ans:. (a)

9. Mr. Shah decided to walk down the escalator of a tube station. He found that if he walks down 26 steps, he requires 30 seconds to reach the bottom. However, if he steps down 34 stairs he would only require 18 seconds to get to the bottom. If the time is measured from the moment the top step begins to descend to the time he steps off the last step at the bottom, find out the height of the stair way in steps?

Ans:. 46 steps.

11. The average age of 10 members of a committee is the same as it was 4 years ago, because an old member has been replaced by a young member. Find how much younger is the new member ?

Ans:. 40 years.

12. Three containers A, B and C have volumes a, b, and c respectively; and container A is full of water while the other two are empty. If from container A water is poured into container B which becomes 1/3 full, and into container C which becomes 1/2 full, how much water is left in container A?

13. ABCE is an isosceles trapezoid and ACDE is a rectangle. AB = 10 and EC = 20. What is the length of AE?

Ans:. AE = 10

14. In the given figure, PA and PB are tangents to the circle at A and B respectively and the chord BC is parallel to tangent PA. If AC = 6 cm, and length of the tangent AP is 9 cm, then what is the length of the chord BC?

Ans:. BC = 4 cm.

15. Three cards are drawn at random from an ordinary pack of cards. Find the probability that they will consist of a king, a queen and an ace.

Ans:. 64/2210

16. A number of cats got together and decided to kill between them 999919 mice. Every cat killed an equal number of mice. Each cat killed more mice than there were cats. How many cats do you think there were ?

Ans:. 991.

Click Here to Download Full Paper

Buy Printed Study Material for IBPS, SBI Exams

Join Online Coaching for IBPS, SBI Exams

<<Go Back To Main Page


Get Daily Study Material via Email.