(Download) Clerk : Solved Model Paper of Computer Science and Marketing Aptitiude

Bank Clerk Examination

 Bank Clerk Exam : Solved Model Test Paper For Computer Science and Marketing Aptitude

1. A keyboard is this kind of device—
(A) black
(B) input
(C) output
(D) word Processing
(E) None of these
Ans : (B)

2. IT stands for—
(A) information Technology
(B) integrated Technology
(C) intelligent Technology
(D) interesting Technology
(E) None of these
Ans : (A)

3. Which of the following refers to the fastest, biggest and most expensive computers ?
(A) Personal Computers
(B) Supercomputers
(C) Laptops
(D) Notebooks
(E) None of these
Ans : (B)

4. A collection of related information sorted and dealt with as a unit is a—
(A) disk
(B) data
(C) file
(D) floppy
(E) None of these
Ans : (C)

5. The process of a computer receiving information from a server on the Internet is known as—
(A) pulling
(B) pushing
(C) downloading
(D) transferring
(E) None of these
Ans : (C)

6. Which part of the computer helps to store information ?
(A) Disk drive
(B) Keyboard
(C) Monitor
(D) Printer
(E) None of these
Ans : (A)

7. ………………is the process of carrying out commands.
(A) Fetching
(B) Storing
(C) Executing
(D) Decoding
(E) None of these
Ans : (C)

8. The role of a………generally is to determine a buyer’s needs and match it to the correct hardware and software.
(A) computer Scientist
(B) computer sales representative
(C) computer consultant
(D) corporate trainer
(E) None of these
Ans : (B)

9. Which of the following groups consist of only output devices ?
(A) Scanner, Printer, Monitor
(B) Keyboard, Printer, Monitor
(C) Mouse, Printer, Monitor
(D) Plotter, Printer, Monitor
(E) None of these
Ans : (D)

10. The rectangular area of the screen that displays a program, data, and/or information is a—
(A) title bar
(B) button
(C) dialog box
(D) window
(E) None of these
Ans : (D)
 


Get Daily Study Material via Email.